Saturday, 19 January 2013

My New Life^__^

Assalamualaikum..
setelah berbulan-bulan bertahun-tahun lamanya..xupdate blog ni..
dah mcm sarang tikus dah...ahahhaahah..

Dulu aku di kkSeg(Kolej Komuniti Mersing),,
Kini skrg sudah berada di PMJ(Politeknik Mersing Johor)...
Alhamdulilah..Dpt juga smbung ke peringkat seterusnya:)

Geng-geng dari KKseG...>,<

Geng-geng BNS^__^

ape-ape pun selamat beramal:) hehehe..
>>,<<


Thursday, 23 February 2012

Dah Tue Ke Aku Ni?????

assalam semua...
wahh!~ dah lama xupdate blog ni...
dah mcm sarang tikus dah rasanya..ahahahkkk..
firstly,,aku nak ucapkan terima kasih pada sesiapa yang wish my bfdyy..
macam xpercaya pulak kan umur aku dah 20 tahun...
20 tahun????  dah masok alam puluhan laa seyh...=)
haish!~ msok puluhan msih muda lg ke?????
>^__^<???????

terima kasih YA ALLAH kerana masih panjangkan umurku..
terima kasih segalanya...THANK YOU ALLAH...

Pesanan drpd mY Kakak yg Wish Bfdy aku:-
1) Jangan nakal-nakal
2) cari bakal suami bukan cari pakwe yer...Ahahahahha...
ucapan No.2 tu xboleh belah..ahahaha....

#ape pon mencari dan terus mencari#
^__^




Saturday, 10 December 2011

~DeMam buat REport~

as'salam...
prktikal sudh hbis...sekarang masanya buat report pulak...
urrmmm...mlsnya nk buat....^__^
tp kena buat jugak....kalau xbuat nnti gagal pulak sem ni...
semata-mata xbuat report..huh!~
nasib badan...hohoho...kasian tol aku kan....@_@

sape boleh bantu aku buat report...ehehehheh....
mood tengah malas ni....
macam mane aek nk hilangkan sifat kemalasan ni?????
✿ (^_-)✿ 

ape-ape pon selamat tinggal dunia prktikal semoga kita tidak berjumpa lagi...
pengalaman yang tidak akan aku lupakan...
dunia prktikal yang membosankan....
^_~

aku hanya mampu senyum xperlu kata apa-apa...ehehhehehhe....
   

Thursday, 3 November 2011

Ohh!! Angry Bird❤❤❤

assalamualaikum semua...
minggu aku nk kongsikan pasal game Angry Bird...
game ni tengah famous skarang...
must korang pernah main kan...
agak-agak korang lah best x game ni..??? jawab2..^_~
bg aku game ni best dpt lepaskan tension...
sekarang kat mana-mana smua ada gmbr Angry Bird... btol x???
xkira laa keychain,jam,baju,patung,buku,pen,pensel,pemadam dan lain2..
semua ada gmbr Angry Bird...
huhu...kapal terbang pun Angry Bird jugak...
nak naik jugak...
ehehhehe...
pape pon semoga korang enjoy dengan game ni...
smile always^_^

Friday, 28 October 2011

daPaT SurAt CinTan...❤❤❤

assalam semua...selamat malam sabtu...
mesti korang tertanya-tanya kan aku dapat surat dr sape...
huuhuhu...
agak-agak sape aek...?????????
jeng...jeng...jeng.....ehehhehe
sape yer????^_^
sbnarnya aku dapat surat cintan dari tok anjang(polis)
ahahahhahaha....first time kena saman...huhuhu..
kslhan yg aku buat >slh letak parking jep.....
ahahahah...kasian kan...^_~
tp samannya dah bayar dah....
hohohohoho...
ni surat dri Tok Anjang(polis)hohohoohoho....
mahal tu kena byar RM100

terima kasih polis sebab bg sy surat cintan....
sy jnji sy xkan buat lg...hoohoho^_~
& xlupa terima kasih Hj Salleh kerana bayarkan saman sy...
hehehhehehe...




Thursday, 13 October 2011

Alhamdulilah...❤❤❤

assalam...
mari dengar kisah seorang remaja Kolej yang berumur 18tahun
 memeluk agama Islam dengan penuh dugaan,
tetapi setiap dugaan dapat dia atasi dengan berpandukan Al-Quran...
Dengar cara beliau berdakwah mengikut perkembangan semasa..
mari dengar pengakuan ikhlas dari beliau...

video

i LuV Islam...❤❤❤


Sunday, 9 October 2011

Pesanan Rasulullah S.A.W


Rasulullah S.A.W telah bersabda bahawa, "Malaikat Jibril, Mikail, Israfil dan Izrail A.S. telah berkata kepadaku.


Berkata Jibril A.S.: "Wahai Rasulullah, barang siapa yang membaca selawat ke atasmu tiap-tiap hari sebanyak sepuluh kali, maka akan saya bimbing tangannya dan akan saya bawa dia melintasi titian seperti kilat menyambar."Berkata pula Mikail A.S.. "Mereka yang berselawat ke atas kamu akan aku beri mereka itu minum dari telagamu."Berkata pula Israfil A.S.: "Mereka yang berselawat kepadamu akan aku sujud kepada Allah S.W.T dan aku tidak akan mengangkat kepalaku sehingga Allah S.W.T mengampuni orang itu."


Malaikat Izrail A.S pula berkata : "Bagi mereka yang berselawat ke atasmu, akan aku cabut ruh mereka itu dengan selembut-lembutnya seperti aku mencabut ruh para nabi-nabi."


*Renung-renungkan dan selamat beramal*
^_~